• Pedicure 1
  • Pedicure 2
  • Pedicure 3
  • Pedicure 4

Na mijn opleiding als A-verpleegkundige ben ik werkzaam geweest in de wijkverpleging, terminale thuiszorg en als assistente van een huisarts. Het boeide mij altijd om met mensen te werken en hen te helpen, te verplegen en te verzorgen.

 

Na 7 jaar gezorgd te hebben voor mijn kinderen wilde ik toch weer erg graag met mensen werken, maar ook iets waar ik mijn achtergrond kon gebruiken.

Pedicure / voetverzorgster was het wat mij aan sprak. Nadat er een ruimte omgebouwd was als “praktijk”, ben ik in 1999 gestart na het volgen van een pedicure opleiding, met een eigen zaak.

Mijn interesse ging erg uit naar de medische kant. Toen ik merkte dat er grote problemen waren met ingegroeide nagels en verkeerde stand van tenen, ben ik mij verder gaan specialiseren. In Utrecht op de hogeschool voor podologie.

Ik kreeg nu allerlei methodes aangeleerd zoals de nagelbeugeltechnieken en de orthesiologie (dit zijn silicone stukjes die een standsverandering geven of een bescherming tegen likdoorns kunnen zijn).

Inmiddels is mijn praktijk zo gegroeid dat ik naast de voetbehandelingen ook alle mogelijke voetproblemen kan behandelen. Ook krijg ik veel klanten doorverwezen via de huisarts.

De verzekeringsmaatschappijen vergoeden de behandelingen van de diabetici en in sommige gevallen vergoeden ze het maken van de ortheses. Regelmatig volg ik een cursus of workshop om op de hoogte te blijven van de nieuwste methodes.

Verder verkoop ik ook schoenen, inlegzolen en materialen om pijnplekken vrij te leggen.

Elke voet die ik verzorg is weer een werkstukje en het geeft veel voldoening als mensen tevreden naar huis gaan. Naast de voeten heb ik in de opleiding ook het cosmetisch examen gedaan, dat houdt in: Nagellakken, Harsen en Voet/ Been massage

Met het harsen bleek dat er ook vraag was naar permanent ontharen, dus zodoende heb ik daar ook een cursus in gevolgd. Om bijvoorbeeld uw benen te laten ontharen hoeft u niet langer telkens een pijnlijke en slechts tijdelijke resultaatgevende harsbehandeling te ondergaan.

Yvonne : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Yvonne Vlutters Foot & Body Center
Vicarie 32 6666 HL  Heteren

Tel.  06 29 311 230
Bank-IBAN: NL37 ABNA 0580 2598 11

Pedicure - Voetverzorging - Harsbehandeling - Manicurebehandeling

Behandeling alleen op afspraak